Близо 60 доброволци боядисваха на 9 юни 2022 г.  съоръжения,

...
Близо 60 доброволци боядисваха на 9 юни 2022 г.  съоръжения,
Коментари Харесай

Доброволци боядисват съоръженията в Зоопарка в Ловеч

Близо 60 доброволци боядисваха на 9 юни 2022 г.  уреди, пейки и кошчета за боклуци в Зоопарка в Ловеч.

От тях 45 индивида пристигнаха от София, те са чиновници в софтуерната компания на SAP Labs – България.

Имаме такава традиция всяка година да се включваме в помощ на разнообразни места, този път взехме решение да дойдем в Ловеч, описват младежите.

Акцията бе подкрепена от Община Ловеч и от съдружие „Граждански инициативи“ на Весела Цанкова, които осигуриха закуски и минерална вода за работещите. Кметът Корнелия Маринова персонално благодари на инициативните хора, тъй като придават пресен и прелестен тип на зоопарка. Тя описа какви са проектите на общината за бъдещото развиване на това благосъстояние на града. Кметът ги срещна с шефа на зоопарка доктор Ивайло Станков, а на финала ги предложения следващата година още веднъж да посетят Ловеч. В акцията участваха и деца от Центровете за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания. Както е известно, съдружие „ Граждански начинания “ – Ловеч интензивно работи с деца и възрастни в риск в посока обезпечаване поддръжка за личностна и трудова реализация.

Инициативата в петък се включва в поредицата прояви по случай 60 години от откриването на зоопарка. Той е вторият по повърхност и брой на животните у нас, ситуиран е на близо 110 дка повърхност, като е събрал над 450 животни от 64 типа. Сред тях има доста екзотични представители от всички континенти, както и редки и предпазени типове от родната природа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР